Ontdek ons nieuwe conserveermiddel: Pentylene Glycol - Marion Maakt

Ontdek ons nieuwe conserveermiddel: Pentylene Glycol

Bij Marion Maakt is het onze missie om de hoogste kwaliteit te bieden in onze huidverzorgingsproducten. We blijven voortdurend bezig met onderzoek en ontwikkeling om ervoor te zorgen dat onze formules voldoen aan jullie verwachtingen. En we hebben iets ontdekt dat we graag willen delen. Ja hoor, we leren ook nog elke dag bij.

 

Pentylene glycol voor een stabielere pH-waarde

In het verleden hebben we altijd sensicare M4200 gebruikt als conserveermiddel. Dit is nog steeds een uitstekend product, maar we hebben iets opgemerkt. Vooral bij het maken van een waterige bereiding (zonder emulgator en met weinig tot geen olie), merken we dat de pH-waarde van het preparaat na enkele uren/dagen sterk begint te dalen (ook al stelde je de pH-waarde bij met bv. natriumbicarbonaat). Het product wordt dus zuurder, vaak zelfs te zuur voor de huid. Dit is niet de bedoeling.

Daarom zijn we op zoek gegaan naar een alternatief en hebben we gekozen voor pentyleenglycol. Na uitgebreid testen kunnen we concluderen dat de pH-waarde hierbij stabiel blijft. Daarom hebben we dit ingekocht en zullen we dit voortaan als voorkeursconserveermiddel gebruiken bij recepten op waterbasis. Bij emulsies blijft de pH-waarde iets stabieler, waardoor sensicare nog steeds gebruikt kan worden. Uiteraard kan pentyleenglycol hier ook dienst doen.

 

De extra voordelen van pentyleenglycol

Pentyleenglycol heeft daarnaast verschillende extra eigenschappen en past perfect in verzorgingsproducten voor de gevoelige huid. Hier zijn ze opgesomd:

1. Milde maar effectieve conservering: Pentyleenglycol, een bijproduct van suikerrietproductie, wordt gebruikt als een mild maar effectief conserveermiddel. Het houdt niet alleen de producten vers, maar zorgt er ook voor dat ze veilig zijn voor dagelijks gebruik.

2. Hydraterende eigenschappen: Uniek voor een conserveermiddel biedt pentyleenglycol hydraterende en verzorgende voordelen voor de huid. Dit draagt bij aan een gezonde en gehydrateerde huid, perfect voor degenen met een gevoelige huid.

3. Veelzijdigheid in toepassingen: Pentyleenglycol stabiliseert emulsies, maakt etherische oliën oplosbaar, vermindert het kleverige gevoel van emulsies en dient als bevochtiger voor xanthaangom. Het verbetert ook de dispersie van pigmenten, waardoor het een veelzijdig ingrediënt is in onze formuleringen.

4. COSMOS-gecertificeerd: Net als Sensicare is pentyleenglycol COSMOS-gecertificeerd. Dit betekent dat het goedgekeurd is als ingrediënt voor natuurlijke cosmetica, waardoor we onze toewijding aan hoogwaardige en natuurlijke producten behouden.

 

 

laat een reactie achter

Reacties worden eerst gelezen en goedgekeurd voor we deze publiceren.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.