Hoeveel verschillende cosmeticaproducten gebruik jij per dag? - Marion Maakt

Hoeveel verschillende cosmeticaproducten gebruik jij per dag?

Neem je me even mee naar je badkamer? Welke cosmetica-producten zullen we daar vinden? Wellicht een aantal basisproducten als een dagcrème, een nachtcrème, shampoo, conditioner, bodylotion? Afhankelijk van je leeftijd misschien een rimpel- of anti-agingcrème of een middel tegen puistjes. Misschien ook een masker voor je haar, een ander voor walletjes onder de ogen en een derde voor je gelaat?

Verschillende cosmeticaproducten per dag

Je begrijpt het al: we hebben erg veel potjes en productjes voor van alles en nog wat. Volgens onderzoek van de Nederlandse Cosmetica Vereniging gebruiken bijna alle vrouwen (97%) dagelijks gemiddeld 6 producten, waarbij huidverzorgingsproducten, deodorant, geuren en mascara het meest worden genoemd. Voor vrouwen tot 40 jaar zijn dit gemiddeld zelfs 7 producten, omdat deze vrouwen ook veel gebruik maken van make-up zoals oogschaduw, foundation, nagellak en lipverzorgende producten.

20 actieve bestanddelen in 1 potje

De grote verscheidenheid aan natuurlijke grondstoffen op de markt is natuurlijk fascinerend. Niettemin is het belangrijk om alert te blijven en je niet te laten misleiden. Moeten we echt een apart potje hebben voor iedere toepassing? En zijn die 20 verschillende actieve bestanddelen in 1 product nodig opdat het product goed zou werken?

Spoiler alert: nee, je hebt helemaal geen twintig verschillende cosmeticaproducten per dag of in je badkamer nodig. Dat genereert bovendien een hoop afval!

Afvalreductie: 1 ingrediënt, veel toepassingen

Afval vermindert door uiterst functionele producten te maken met veel minder, maar wel erg efficiënte ingrediënten. Helemaal optimaal wordt het als je die ingrediënten kan gebruiken in verschillende recepten.

Om die reden zal je vaak dezelfde actieven terugvinden in mijn recepten: vitamine E, provitamine B5, bisabolol… Herken je ze al? ;-)

Toegegeven, dit vergt wat oefening en ervaring. En soms is het ook gewoon verleidelijk om het nieuwste snufje op de markt te proberen of de werking van sommige nieuwe producten uit te proberen. Zelfs wij doen dat! Daar is niets mis mee. Wel integendeel, het is onze job en passie om te gaan experimenteren en nieuwe receptjes te creëren.

Multifunctionele verzorgingsproducten

Als we kiezen voor recepten met ingrediënten die multi-inzetbaar en herbruikbaar zijn, kunnen we producten maken waar we van houden terwijl we afval verminderen!

Enkele multifunctionele voorbeelden:

Veelzijdige make-up

Bij make-up is het trouwens niet anders. Heel veel make-up producten bevatten dezelfde ingrediënten, maar dan in een andere verhouding en met andere pigmenten.

Ben je helemaal overtuigd van het nut om multifunctionele producten te gebruiken, check dan zeker ons allernieuwste recept: een Lips & Cheeks balm. Kan je zowel op wangen als lippen gebruiken!

Wil je meer make-up maken? En zelfs een multifunctioneel recept voor oogschaduw, eye-brown poeder, bronzer, highlighter, eye-liner… ontdekken? Ik maakte er - je raadde het al - een workshop over ;-)

x,

Marion

laat een reactie achter

Reacties worden eerst gelezen en goedgekeurd voor we deze publiceren.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.