De beste aftersun? Geen aftersun! - Marion Maakt

De beste aftersun? Geen aftersun!

Het is weer zover: de zomer(vakantie) is aangebroken! Of je nu van het zonnetje gaat genieten in eigen land of warmere oorden gaat opzoeken, verbranden kan je overal. Ik moet jou waarschijnlijk niet uitleggen dat in het ideale scenario, je een verbande huid probeert te vermijden door beschermende kledij te dragen, een goede zonnecrème aan te brengen of niet al te lang te zonnebaden. Helaas is de zon vaak een uitstekende verleider, met als gevolg een rood velletje.

Net zoals velen ga je dan misschien specifiek op zoek naar aftersun om je huid te kalmeren. Maar is dat wel nodig, een speciaal product om een verbrande huid te verzorgen? Let’s find out!

Hello summer, goodbye aftersun?

Een verbrande huid is geen pretje, dat moeten we je niet vertellen. Het zorgt er niet enkel voor dat je niet meer van het zonnetje kan genieten, ook een gezwollen huid, roodheid, pijn en zelfs blaren of een zonnesteek horen bij de gevolgen van verbranden.

Het is dus erg belangrijk om je huid goed te verzorgen en te hydrateren als je net iéts te lang in de zon lag (al blijft voorkomen nog altijd beter dan genezen ;-) ). Hiervoor denk je al snel aan aftersun.

Maar wist je dat veel van deze aftersuns irriterende ingrediënten bevatten die het herstel van je huid juist vertragen? Dermatoloog Jorrit Terra zei zelf het volgende over het nut van aftersun:

Ik houd niemand tegen om het te gebruiken, maar ik denk niet dat het veel zoden aan de dijk zet. Het is voor een groot deel marketing.

Eigenlijk heb je dus geen apart product nodig dat dient als aftersun: zolang je een hydraterende crème in huis hebt, kan je je huid perfect de zorg toedienen die deze nodig heeft. Waarom hebben zoveel merken dan specifieke aftersuns? Zoals Jorrit inderdaad aanhaalde: voor commerciële doeleinden. Laat je dus niet vangen, en liefst ook niet verbranden!

Heb je zin om zelf creatief aan aan de slag te gaan en een zachte crème te maken? Onze cold cream kalmeert, voedt en herstelt jouw huid. En je kan hem het hele jaar door gebruiken om je huid te hydrateren, niet enkel tijdens die warme zomerdagen. Heerlijk!

laat een reactie achter

Reacties worden eerst gelezen en goedgekeurd voor we deze publiceren.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.