Cold cream

Deze cold cream is uiterst zacht voor de huid en zit boordevol ingrediënten die de huid kalmeren en herstellen: Haver poeder, zwarte komijn, roomse kamille, goudsbloemolie en bisabolol. Op de productfiche van elk product vind je meer info terug.

Het is een dikke crème die de huid diep voedt en verzacht. Ideaal bij irritatie, pijnlijke rode of droge plekjes, wondjes ... Ook geschikt voor de allerkleinsten. Noem het gerust toverzalfje :).

De prijs van deze crème ligt misschien wat hoger, maar je kan alle ingrediënten (behalve het hydrolaat) meer dan 10 keer opnieuw gebruiken!

Elk potje kost je aan ingrediënten zo een 4,5 euro!

Doelgroep:

Droge, geïrriteerde huid

Toepassing:

Verzachten, kalmeren, herstellen

57,19

Aantal Naam g nodig ml nodig Prijs
3g   6,90

259 op voorraad

7g   12,90

51 op voorraad

0,5g   5,90

51 op voorraad

8g   9,75

168 op voorraad

31g   8,50

154 op voorraad

0,5g   4,79

17 op voorraad

0,25g   6,95

160 op voorraad

    1,50

372 op voorraad

57,19

Opgelet: 1 of meerdere producten voor dit recept zijn momenteel niet in stock. Klik op het product om jezelf te registreren zodat je meteen een e-mail ontvangt zodra het weer in stock is.

Duur

25 min.

Niveau

2

Inhoud

50ml

Benodigdheden

Mini-garde, weegschaal, 2 maatbekers 250ml, potje 50ml, thermometer, pH papier

Bewaring

Minstens 3 maand (gemaakt in perfect hygiënische omstandigheden en bewaard uit de buurt van licht, lucht en warmte).

Bereidingswijze

De exacte hoeveelheden vind je in de tabel hieronder.

 

  1. Voeg de goudsbloem- en zwarte komijnzaadolie en olivem 1000 in een vuurvaste maatbeker (oliefase).
  2. Voeg de sensicare en het kamillehydrolaat in een andere vuurvaste maatbeker. Roer tot deze is opgelost (waterfase).
  3. Voeg nu ook het haverpoeder toe en roer opnieuw.
  4. Zet beide maatbekers (oliefase en waterfase) in een kookpot met een bodempje water en laat opwarmen tot 70″C.
  5. Haal bij 70°C beide maatbekers uit het vuur. Voeg de waterfase stapsgewijs bij de oliefase onder constant roeren. Roer enthousiast door tot je een crème verkrijgt (+- 3 min.)
  6. Laat afkoelen tot onder de 40°C (zet eventueel in een kommetje met koud water) en voeg tot slot de bisabolol toe. Roer nog eens goed.
  7. Meet de pH-waarde met een pH strip. Stel eventueel bij met vloeibaar natriumbicarbonaat (lees hier hoe je dit bekomt – bij dosering). Voeg 1 druppel toe en test opnieuw. Ga zo door tot je een pH-waarde van rond de 5,5 hebt.

Ingrediënten

Aantal Naam g nodig ml nodig Prijs
3g   6,90

259 op voorraad

7g   12,90

51 op voorraad

0,5g   5,90

51 op voorraad

8g   9,75

168 op voorraad

31g   8,50

154 op voorraad

0,5g   4,79

17 op voorraad

0,25g   6,95

160 op voorraad

    1,50

372 op voorraad

57,19

Opgelet: 1 of meerdere producten voor dit recept zijn momenteel niet in stock. Klik op het product om jezelf te registreren zodat je meteen een e-mail ontvangt zodra het weer in stock is.

Accessoires bij dit recept

Reviews

Klant beoordelingen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Schrijf de eerste beoordeling “Cold cream”

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Ontvang nieuwe recepten, workshops en zoveel meer in je mailbox.