Black Friday, er valt wat over te zeggen - Marion Maakt

Black Friday, er valt wat over te zeggen

Een Amerikaans concept

Het is je waarschijnlijk niet ontgaan, maar deze vrijdag is het weer Black Friday. Het is een Amerikaans concept dat een aantal jaren geleden ook naar België is overgewaaid. Black Firday wordt gezien als de start van de kerstinkopen, en winkelketens spelen graag in op deze gekte met al even gekke kortingen.

De keerzijde

Het is normaal dat je verleid wordt door Black friday, maar jammer genoeg heeft deze dag ook een minder mooie kant:

  • Black Friday stimuleert overconsumptie en miskopen, wat onze planeet best kan missen (hello, vele retours of zaken die nooit gebruikt worden).
  • Kleine zelfstandigen kunnen niet concurreren met grote bedrijven die giga kortingen geven.
  • Zoveel mogelijk kopen voor zo weinig mogelijk geld? Iemand betaalt de prijs van die torenhoge kortingen (de kans is groot dat die persoon zich in een lageloonland bevindt).
  • Veel van de gekochte goederen (miskopen) belandt in de vuilbak: "het heeft toch niets gekost."

Je leest het, heel het Black Friday gegeven staat haaks op het duurzaamheidsprincipe. En laat het nu net zo belangrijk zijn om wat meer zorg te dragen voor onze planeet.

Hoe gaat Marion Maakt hier mee om?

Voor mij voelt deze ‘kortingsdwang’ soms dubbel, want ik vind het óók fijn om mijn klanten in de watten te leggen door leuke kortingsacties te houden. Ik sta alleen niet achter waar Black Friday voor staat: een voedingsbodem voor impulsaankopen.

Daarom heb ik besloten om Black Friday om te toveren tot Green Cream Day! Vanaf vandaag 24/11 tot en met maandag 29/11 wordt er per geplaatste bestelling 1 euro aan Natuurpunt gedoneerd, een vrijwilligersvereniging die bescherming biedt aan kwetsbare en bedreigde natuur in Vlaanderen.

Daarbovenop geef ik bij de eerstkomende 50 bestellingen een gratis Green Cream mee (= dag -of nachtcrème van 30ml), die ik donderdag zelf met veel liefde ga maken. Het wordt een dagcrème goed voor de gevoelige huid, met kalmerende en herstellende bestanddelen om de huidbarrière in balans te brengen, met anti-aging actieven en een heerlijk natuurlijk parfum.

Wat kan jij doen?

Wil je toch graag iets kopen?

  • Koop lokaal
  • Koop duurzaam
  • Steun een bedrijf die een deel van de winst aan een goed doel geeft ;-).
  • Maak de bedenking of je dit echt nodig hebt.

Warme groet

Marion

laat een reactie achter

Reacties worden eerst gelezen en goedgekeurd voor we deze publiceren.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.