Zeg vaarwel tegen je droge winterhuid met deze tips - Marion Maakt

Zeg vaarwel tegen je droge winterhuid met deze tips

Je huid heeft het hard te verduren tijdens de wintermaanden. We zorgen dat we in dikke jassen, wollige mutsen en warme sjaals de buitenlucht trotseren, maar ons gezicht ontsnapt niet aan het gure weer. Daarom is het belangrijk tijdens de winter je huid net dat extra tikkeltje te verzorgen en een (te) droge en grauwe huid, rode plekken en schilfertjes te voorkomen. We geven je alvast enkele tips mee!

Tip 1: Vitamine C

Huidverzorging en vitamine C gaan hand in hand. Het is één van de meest gekende ingrediënten in de cosmeticawereld, juist omdat het de huid helpt te beschermen tegen de buitenlucht en alles wat die met zich meebrengt. Een tekort aan vitamine C kan namelijk resulteren in een lagere weerstand en een toename in vermoeidheid.

Vitamine C staat daarnaast bekend om de egaliserende werking, wat zorgt voor een gezonde gloed in je gezicht. Door de productie van collageen en elastine (eiwitten) zal je huid tevens haar stevig- en jeugdigheid behouden. Bij Marion Maakt ontwikkelden we een vernieuwd en stabieler vitamine C serum die je in slechts 10 minuten maakt!

Tip 2: Hydrateren

Je weet het intussen al: in de winter is huid droger. Maar waarom eigenlijk? Dat is omdat er tijdens de wintermaanden minder vocht in de lucht hangt. En aangezien watermoleculen de neiging hebben naar plekken te trekken waar het minder vochtig is, zoekt het water in je huid een weg naar buiten. Op die manier raakt je huid dus uitgedroogd.

Om een droge huid te voorkomen is het aangewezen extra te hydrateren tijdens deze periode. Door zelf een crème of serum aan te brengen, zorg je voor een extra hydratatie-boost. Ons hydraterend serum is de uitgelezen keuze en helpt je huid bovendien om te kalmeren.

Tip 3: Herstellen en boosten

Als je merkt dat je huid tijdens de winter droger en grauwer aanvoelt, is het belangrijk deze tijdig te herstellen. Door aan de slag te gaan met een serum breng je je huidbarrière terug in balans en krijgt je huid opnieuw z'n natuurlijke gloed terug.

Wij raden hiervoor ons age with grace elixer aan. Dit serum werkt niet enkel versterkend, maar zit ook boordevol antioxidanten en actieven die fijne lijntjes (rimpels) helpen verminderen. Herstellend én anti-aging dus!

Tip 4: Immuniteit stimuleren

Ook je weerstand ondersteunen, kan helpen in de winter. Hierbij kunnen etherische oliën helpen!

De etherische olie van Ravintsara is essentieel in de winter. Het is een krachtige stimulans voor het immuunsysteem en één van de krachtigste antivirale essentiële oliën. Deze olie wordt aanbevolen in het geval van verstopte luchtwegen, een verstopte neus, sinusitis, koortsblaasjes, keelpijn, ...

Als afsluiter geven we je alvast enkele extra tips mee die van pas komen wanneer je last hebt van je sinussen. De Ravintsara olie kan wonderen doen!

  1. Doe wat druppeltjes etherische olie Ravintsara op een zakdoek en ruik hier nu en dan aan. ⁠
  2. Draag je nog (af en toe) een mondmasker? Doe 2 druppeltjes in je mondmasker.
  3. Doe enkele druppels op de bovenkant van je hoofdkussen voor het slapengaan.
  4. Dampen: doe 2 druppeltjes Ravintsara, 2 druppeltjes grove den en 1 druppel pepermunt in heet water. Ga er boven hangen met je neus (doe dit snel, want de werking vervliegt door het hete water) en sluit de damp in d.m.v. een handdoek. Let op: dit kan hevig aanvoelen.
  5. Verstuif dezelfde mengeling (5-10 druppels) van nummer 4 met een aroma-verstuiver. ⁠

laat een reactie achter

Reacties worden eerst gelezen en goedgekeurd voor we deze publiceren.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.