Waarom antibiotica en sterke peelings bij acne maar even werken - Marion Maakt

Waarom antibiotica en sterke peelings bij acne maar even werken

Je hoort het wel vaker: om van acne af te komen, moest ik zware behandelingen zoals roaccutane, benzoylperoxide... ondergaan. En het werkte! Maar nu, na verloop van tijd, heb ik opnieuw last van acne. Hoe kan dat?

De effectiviteit van deze behandelingen hangt af van het vermogen van je huid om zichzelf te herstellen tussen deze intensieve "aanvallen" door.

Na verloop van tijd raakt de huid echter uitgeput. Het frequente gebruik van sterke producten kan de huidbarrière beschadigen, waardoor de huid steeds minder goed in staat is om zichzelf te herstellen voordat deze opnieuw beschadigd wordt.

Dit leidt tot een toename van ontstekingen in de huid, en daarmee ook het huidprobleem waar je juist vanaf probeert te komen.

Zelfs mensen met van nature een gevoelige huid kunnen dit fenomeen al ervaren na de eerste keer dat ze deze sterke producten gebruiken. Been there, done that.

Kortom, sterke anti-acne behandelingen kunnen in veel gevallen (vooral bij minder gevoelige huidtypes) snel resultaat geven bij aanvang. Echter, na verloop van tijd kunnen ze de huidbarrière dusdanig uitputten dat deze zichzelf niet meer kan herstellen, wat resulteert in meer acne.

Wij pakken het anders aan. Onze producten focussen zich stuk voor stuk op huidherstel zodat acne wordt aangepakt op lange termijn.

Wil je graag advies op maat? Contacteer ons gerust.

laat een reactie achter

Reacties worden eerst gelezen en goedgekeurd voor we deze publiceren.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.