Ga naar productinformatie
1 van 3

Marion Maakt

Etherische olie Tea tree bio

Schrijf een beoordeling

Etherische olie van tea tree is breed antibacterieel en schimmelwerend inzetbaar, vooral ten hoogte van de NKO (neus, keel, oor), geslachtsorganen, urinewegen, darmen en huid. De olie wordt in de cosmetica vooral ingezet bij een vette, acne-gevoelige huid, roos en vettige haren. Tea tree wordt ook vaak gebruikt in mondverzorging, maar eveneens bij de behandeling van voetschimmels. Tot slot werk tea tree versterkend op het zenuwstelsel en de immuniteit.

Deze etherische olie is van het Belgische merk Sjankara.

 

Inhoud
Normale prijs
€10,45 EUR
Normale prijs
Verkoopprijs
€10,45 EUR
Incl btw.
Eigenschappen

Belangrijkste voordelen van deze essentiële olie voor je cosmetische bereidingen:

  • Sterk schimmelwerend/ breed anti-bacterieel / Anti-roos
  • Geeft energie / verlicht vermoeidheid
  • Zuiverend / ontsmettend
  • Talgregulerend
  • Stimuleert immuniteit
Verzendinformatie

Wij verzenden op maandag, woensdag en vrijdag (m.u.v. feestdagen). Afhalen in Zwijnaarde kan op vrijdag tussen 11-17u.

Green points

Spaar Green Points voor korting. Ontdek meer via de paarse knop links onderin of op deze pagina.

Etherische olie Tea tree bio
Etherische olie Tea tree bio - Marion Maakt
Gratis verzending in België vanaf € 60, Nederland vanaf € 75​

Extra informatie

Algemene informatie

  • Inci: Melaleuca alternifolia leave oil
  • Botanische naam: Melaleuca alternifolia
  • Gedestilleerd deel: bladeren
  • Productieproces: stoomdestillatie
  • Oorsprong: Zuid-Afrika
  • Chemotype: Terpine 1 ol 4, Gamma terpineen, Alpha terpineen
  • Dichtheid bij 20°C: 0,885 tot 0,906
  • Vlampunt: +57°C
  • Teelt: biologisch
  • Voedselkwaliteit

Gebruik

  • Haar & huidverzorging: +++
  • Massage: +++
  • Hygiëne & bad: +++
  • Verstuiving: +++
  • Orale inname: ++

Helpt bij:

  • Puistjes, Zwarte puntjes
  • Overmatig zweten
  • Roos en schilfertjes
  • Winterse kwaaltjes
  • KNO problemen (aften, mondzweren, amandelontsteking, sinusitis...)
  • Schimmelinfecties (candida)
  • Parasieten
  • Algemene uitputting (stress, vermoeidheid)
  • Zwakke hartspier
  • Spataderen en aambeien

Dosering

Essentiële oliën zijn oplosbaar in vet en worden gemakkelijk verdund in alcohol (voldoende hoog percentage), plantaardige oliën, balsems en emulsies. Om een essentiële olie in een waterige formule te mengen of voor in het badwater te gebruiken, moet deze eerst worden opgelost in bv. solubol. Gebruik bij het aanbrengen en masseren van de huid altijd een essentiële olie verdund in een plantaardige olie of crème.

Dosering voor volwassenen:

  • Op de huid: therapautisch niet boven de 4%; cosmetisch: gelaat max. 1 - lichaam max. 3%
    In bad: max. 10 druppels in een vol bad
  • 1% = 1g; op 100g is dit ongeveer 20 druppels

Bewaring

Bewaren uit het licht in een gekleurde of aluminium flacon bij een temperatuur tussen 5°C en 40°C.
Essentiële oliën zijn gevoelig voor UV-straling en geleidelijke verdamping van hun bestanddelen. Opslag (THT): 36 maanden na opening

Zintuigelijke waarneming

Verschijning: helder en duidelijk vloeibaar
Kleur: kleurloos tot groengeel
Geur: fris, kruidig en houtachtig

Schrijf een beoordeling

Onze garanties

  • Clean skincare

    Natuurlijk en waar kan biologisch.

  • Duurzaam

    Recycleerbare en biologisch afbreekbare materialen.

  • Vegan

    Met uitzondering van onze bio bijenwas.

  • Klantenservice

    Wij helpen je zo snel mogelijk met al je vragen.