Eenvoudige bruisballen
Bruisballen maken is zo leuk om te doen! Je hebt slechts enkele ingrediënten nodig.
Huidtype
Iedereen
Toepassing
Geurend, verzorgend
Eenvoudige bruisballen
5.0 sterren door 1 gebruiker
Categorie
Badproducten
Inhoud
100g (1 bruisbal)
Bereidingen
15 minuten
Niveau
2/5
Deze bruisballen zijn zo gemaakt. Varieer met gedroogde bloemen en kleuren (mica's).
Ingrediënten
-
59g (59%) natriumbicarbonaat
-
30g (30%) citroenzuur
-
9,5g (9,5%) maïszetmeel
-
15dr (0,5%) etherische olie van Lavendel
-
1g (1%) water
-
Enkele gedroogde bloemenblaadjes
-
2 mespuntjes mica (bv. hazelnoot - zoals op foto)
-
Lepel
-
Bruisbal mal
-
Mengkom
-
Keukenweegschaal
FASE A
FASE B
FASE C
Optioneel
Materiaal & verpakking
Bereidingswijze
Voeg fase A samen in een grote kom en mix deze door elkaar. Voeg hier de etherische olie bij (fase B).
Indien je mica/kleurstof gebruikt, doe je de helft van dit mengsel in een andere kom en roer je er de mica/kleurstof door.
Spray het water op het mengsel terwijl je roert. Wees voorzichtig. Als je te veel sprayt en niet voldoende mengt tussendoor, gaat het geheel reeds beginnen bruisen.
Ga door met sprayen tot het mengsel aanvoelt als nat zand. Neem een beetje in je handen en knijp het samen. Zo kan je dit het best zien. Als je mica/kleurstof gebruikt, doe je dit ook bij het andere mengsel.
Nu kan je de inhoud in de mal overbrengen. Je kan enkele gedroogde bloemblaadjes op de bodem van de mal leggen of deze in stap 1 door het mengsel mixen. Als je mica/kleurstof gebruikt, voeg dan afwisselend mengsels uit beide kommen toe aan de mal om een gelaagd effect te krijgen.
Vul beide helften van de bruisbal tot ze vol zijn en vorm een bergje. Druk vervolgens beide helften stevig tegen elkaar. Plaats ze in een schaaltje en laat ze een uur rusten voordat je de bruisbal uit de mal haalt.
Laat de bruisbal minstens een nacht uitharden voordat je hem gebruikt.
LET OP: Dit recept is net genoeg voor 1 bruisbal in onze inox bruisballen mal. Heb je nog onze vroegere plastic mal, dan zal je het recept moeten omrekenen tot je +- 165g hebt om de mal te vullen.
Gebruik & bewaring
Bewaring: bewaar uit de buurt van vocht. Minstens 3 maand houdbaar.
Gebruik: laat de bruisbal in een bad met water vallen en geniet!