Xanthaangom - 20g

#EMUL00920

Xanthaangom wordt gevormd door de bacterie Xanthomonas campestris tijdens fermentatieprocessen. Xanthaangom kan ingezet worden om een gel te vormen, maar ook om emulsies te verdikken en stabiliseren. Xanthaan werkt bovendien licht hydraterend. Het vertraagt het natuurlijke vochtverlies van de huid. Er bestaan verschillen in kwaliteit en grootte van de xanthaandeeltjes afhankelijk van het productieproces. Dit maakt dat je bij de ene xanthaangom gemakkelijker een mooie gel krijgt en dat het bij de andere iets langer duurt. Xanthaangom eerst oplossen in een beetje glycerine kan hierbij helpen.

20G
2,90

31 op voorraad

● Inci: xanthan gum
● Productieproces: geproduceerd door fermentatie van bietsuiker, suikerriet, maïs door Xanthomonnas campestris bacteriën.
● Functie: Geleren, stabiliseren, stabiliseren, texturiseren
● Gebruik: cosmetica en voeding
● Kwaliteit: 100% natuurlijke oorsprong. ggo-vrije garantie
● Oplosbaarheid: oplosbaar in water, onoplosbaar in olie.

Belangrijkste voordelen voor je cosmetische bereidingen:

● Textuur middel

● Haar & huidverzorging: +++
● Massage: –
● Hygiëne & bad: –
● Verspreiding: –
● Orale inname: +++

Gebruikelijke dosering:
● 1 tot 2% voor een dikke stroperige gel
● 0,1 tot 1% voor een vloeibare gel
● 0,1 tot 0,3% om een emulsie te stabiliseren of om je crème een gladde touch te geven

Oplosbaar in warm of koud water.
Benodigdheden: Garde, elektrische mixer voor een bubbelgel of spatel voor een bubbelvrije gel. Belangrijk: verstrooi in een fijne nevel de xanthaangom over de waterige fase (water, hydrosol) en meng tegelijkertijd en krachtig om de vorming van klontertjes te voorkomen. Wacht 5 tot 10 minuten tot de xanthaangom opgelost is en meng opnieuw. Laat in geval van klontertjes ‘s nachts rusten. Je kan klontertjes vermijden door de xanthaangom eerst op te lossen in een klein beetje glycerine alvorens toe te voegen aan je bereiding.

Polymeer van natuurlijke suikers

● 100% puur en natuurlijk product
● Zonder enige chemische behandeling of conserveringsmiddelen
● Niet getest op dieren
● Cosmetische en voedselkwaliteit.

● Buiten bereik van kinderen houden.
● Niet inademen, contact met de ogen vermijden.
● Zeer poederig. Niet openen indien wind of veel tocht
● Slik geen zuiver poeder in. Kan in de keuken verdund worden gebruikt.
● Als algemene regel geldt dat je je bereiding altijd ten minste 48 uur voor gebruik in de elleboogplooi moet testen.

Bewaren op kamertemperatuur op een droge plaats, uit de buurt van licht en vocht.
Neem de optimale opslagdatum (THT) in acht. Gebruik binnen de 36 maanden na opening. Sluit de fles na gebruik goed af.

Hoe ziet xanthaangom eruit?
Verschijning: fijn poederachtig poeder
Kleur: wit tot lichtgeel
Geur: reukloos

Klanten die dit product bekeken kochten ook

Reviews

Klant beoordelingen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Schrijf de eerste beoordeling “Xanthaangom – 20g”

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Ontvang nieuwe recepten, workshops en zoveel meer in je mailbox.