Etherische olie wierook bio

#ESS029

De ontspannende geur van de essentiële olie wierook of olibanum/frankinscense werkt verhelderend voor de geest. De olie bevordert meditatie en brengt rust in stresserende tijden. Wierook wordt ook ingezet bij het verdrijven van sombere of negatieve gedachten. Deze essentiële olie zal bij diffusie de luchtwegen vrijmaken en de ademhaling reguleren. Als je deze olie gebruikt bij een massage, verlicht het de gewrichten en de spieren. In cosmetica wordt deze olie gebruikt bij een drogere, rijpere huid tegen rimpelvorming. Ook zou wierook zwangerschapsstriemen helpen voorkomen. De olie werkt helend bij littekens en kleine wondjes.

10ML
11,50

18 op voorraad

● Inci: boswellia carterii oil
● Botanische naam: Boswellia carterii Birdw (Boswellia sacra Flueck)
● Gedestilleerd deel: hars
● Productieproces: stoomdestillatie
● Oorsprong: Somalië, Arabië, Noordoost-Afrika
● Chemotype: Alfa-pineen, limoneen
● Dichtheid bij 20°C: 0,860 tot 0,892
● Vlampunt: + 39°C
● Teelt: biologisch
● Kwaliteit: cosmetica

Hoe ziet een goede essentiële olie van wierook eruit?
Verschijning: duidelijk vloeibaar (afhankelijk van welke soort)
Kleur: lichtgeel tot geel
Geur: harsachtig, houtachtig en warm

Essentiële oliën zijn oplosbaar in vet en worden gemakkelijk verdund in alcohol (voldoende hoog percentage), plantaardige oliën, balsems en emulsies. Om een essentiële olie in een waterige formule te mengen of voor in het badwater te gebruiken, moet deze eerst worden opgelost in bv. solubol. Gebruik bij het aanbrengen en masseren van de huid altijd een essentiële olie verdund in een plantaardige olie of crème.

Dosering voor volwassenen:
● Op de huid: therapautisch niet boven de 8%; cosmetisch: gelaat max. 1 – lichaam max. 3%
● In bad: max. 8 druppels in een vol bad
● 1% = 1g; op 100g is dit ongeveer 20 druppels

● 100% puur, integraal en natuurlijk
● Niet verkleurd, niet gerectificeerd, niet gedenatureerd met synthetische moleculen.
● Botanisch en biochemisch gedefinieerde (BEBBD), Chemotyped (HECT) essentiële olie
● Niet getest op dieren
● Geen materiaal uit de petrochemie

Belangrijkste voordelen van deze essentiële olie voor je cosmetische bereidingen:

● Anti-age
● Verlicht ademhalingsproblemen
● Parfum / deodorant
● Zuiverend / ontsmettend
● Relaxerend
● Herstellend / regenererend

● Haar & huidverzorging: ++
● Massage:+++
● Hygiëne & bad: +++
● Verstuiving: +++
● Orale inname: –

Te gebruiken bij
● Littekens
● Rimpelvorming
● Zwangerschapsstriemen
● Stress, angst, depressiviteit
● Ademhalingsproblemen of luchtwegeninfecties

● Lees de algemene voorzorgsmaatregelen alvorens essentiële oliën te gebruiken
● Buiten bereik van kinderen houden. Contact met de ogen vermijden
● Niet gebruiken tijdens zwangerschap, borstvoeding en bij kinderen jonger dan 6 jaar. Niet gebruiken bij astmatische personen of bij personen allergisch aaneen van de componenten van deze essentiële olie of bij personen gevoelig aan de nieren.
● Oraal gebruik: Toxisch via de mond. Niet gebruiken voor oraal gebruik. Giftig voor in het water levende organismen.
● Uitwendig gebruik: kan irriterend zijn in zijn zuivere vorm (dermocaustisch). Gebruik altijd verdund ten minste 20% in plantaardige olie.
● Sensibiliserende of allergene moleculen: natuurlijke verbindingen die een allergierisico kunnen vormen bij sommige gevoelige personen: limoneen.
● Als algemene regel geldt dat je het preparaat altijd ten minste 48 uur voor gebruik in de elleboogplooi moet testen.

Bewaren uit het licht in een gekleurde of aluminium flacon bij een temperatuur tussen 5°C en 40°C.
Essentiële oliën zijn gevoelig voor UV-straling en geleidelijke verdamping van hun bestanddelen. Opslag (THT): 36 maanden na opening

Klanten die dit product bekeken kochten ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Kom als eerste de nieuwe Marion nieuwtjes te weten.