Etherische olie Tea tree bio

#ESS084

Etherische olie van tea tree is breed antibacterieel en schimmelwerend inzetbaar, vooral ten hoogte van de NKO (neus, keel, oor), geslachtsorganen, urinewegen, darmen en huid. De olie wordt in de cosmetica vooral ingezet bij een vette, acne-gevoelige huid, roos en vettige haren. Tea tree wordt ook vaak gebruikt in mondverzorging, maar eveneens bij de behandeling van voetschimmels. Tot slot werk tea tree versterkend op het zenuwstelsel en de immuniteit.

10ML
6,95

29 op voorraad

  • Inci: Melaleuca alternifolia leave oil
  • Botanische naam: Melaleuca alternifolia
  • Gedestilleerd deel: bladeren
  • Productieproces: stoomdestillatie
  • Oorsprong: Zuid-Afrika
  • Chemotype: Terpine 1 ol 4, Gamma terpineen, Alpha terpineen
  • Dichtheid bij 20°C: 0,885 tot 0,906
  • Vlampunt: +57°C
  • Teelt: biologisch
  • Voedselkwaliteit

Belangrijkste voordelen van deze essentiële olie voor je cosmetische bereidingen:

  • Sterk schimmelwerend/ breed anti-bacterieel / Anti-roos
  • Geeft energie / verlicht vermoeidheid
  • Zuiverend / ontsmettend
  • Talgregulerend
  • Stimuleert immuniteit
  • Haar & huidverzorging: +++
  • Massage: +++
  • Hygiëne & bad: +++
  • Verspreiding: +++
  • Orale inname: +++

 

Helpt bij:

  • Puistjes, Zwarte puntjes
  • Overmatig zweten
  • Roos en schilfertjes
  • Winterse kwaaltjes
  • KNO problemen (aften, mondzweren, amandelontsteking, sinusitis…)
  • Schimmelinfecties (candida)
  • Parasieten
  • Algemene uitputting (stress, vermoeidheid)
  • Zwakke hartspier
  • Spataderen en aambeien

Essentiële oliën zijn oplosbaar in vet en worden gemakkelijk verdund in alcohol (voldoende hoog percentage), plantaardige oliën, balsems en emulsies. Om een essentiële olie in een waterige formule te mengen of voor in het badwater te gebruiken, moet deze eerst worden opgelost in bv. solubol. Gebruik bij het aanbrengen en masseren van de huid altijd een essentiële olie verdund in een plantaardige olie of crème.

 

Dosering voor volwassenen:

  • Op de huid: therapautisch niet boven de 4%; cosmetisch: gelaat max. 1 – lichaam max. 3%
  • In bad: max. 6 druppels in een vol bad
  • 1% = 1g; op 100g is dit ongeveer 20 druppels

  • gamma terpineen: 10 tot 28%.
  • terpinen-4-ol: 30 tot 48%.
  • 1,8-cineole: ≤ 15%
  • paracetyleen: ≤ 12%
  • alpha terpineen: 5 tot 13%

 

Tea Tree essentiële olie bevat zeer weinig biochemische componenten limoneen, linalol

  • 100% biologisch gecertificeerd
  • 100% puur, integraal en natuurlijk
  • Niet verkleurd, niet gedenatureerd met synthetische moleculen.
  • Botanisch en biochemisch gedefinieerd (Chemotype – EOBBG-label).
  • Lees de algemene voorzorgsmaatregelen alvorens essentiële oliën te gebruiken
  • Buiten bereik van kinderen houden. Contact met de ogen vermijden
  • Niet gebruiken tijdens zwangerschap, borstvoeding en bij kinderen jonger dan 6 jaar.
  • Niet gebruiken bij personen allergisch aan een van de componenten van deze essentiële olie.
  • Oraal gebruik: niet aanbevolen en alleen op advies van een arts.
  • Uitwendig gebruik: voor toepassing op grote oppervlakken verdund gebruiken in minstens 20% plantaardige olie.
  • Inhalatie of diffusie: Niet aanbevolen voor astmapatiënten (hoog gehalte aan 1-8 cineol).
  • Als algemene regel geldt dat je het preparaat altijd ten minste 48 uur voor gebruik in de elleboogplooi moet testen.

Bewaren uit het licht in een gekleurde of aluminium flacon bij een temperatuur tussen 5°C en 40°C.
Essentiële oliën zijn gevoelig voor UV-straling en geleidelijke verdamping van hun bestanddelen. Opslag (THT): 36 maanden na opening

Verschijning: helder en duidelijk vloeibaar
Kleur: kleurloos tot groengeel
Geur: fris, kruidig en houtachtig

Klanten die dit product bekeken kochten ook

Reviews

Klant beoordelingen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Schrijf de eerste beoordeling “Etherische olie Tea tree bio”

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Ontvang nieuwe recepten, workshops en zoveel meer in je mailbox.