Banner text

Mijn verhaal

Mijn duurzame verhaal

Mezelf in een notendop: orthopedagoog – sociaal beestje – spraakwaterval – advocaat duurzame huidverzorging – planten- en kruidenliefhebster.

Ik had een moeilijke relatie met mijn puberhuid. Irritaties, jeuk, contactallergie… Ik heb het allemaal gehad. De val van mijn geloof in reguliere verzorgingsproducten kwam er toen ik een dure zonnecrème kocht voor de gevoelige huid en dat resulteerde in een rood gezicht vol blaasjes.

Tijdens mijn studententijd kwam ik voor het eerst in contact met duurzame huidverzorging. Het resultaat was verbluffend. Mijn huid kalmeerde en irritaties bleven uit. Geen jeuk meer, wel een gezonde gloed. Na de ontdekking dat reguliere cosmetica vaak uit plastic en andere troep bestaat, was de beslissing snel gemaakt: toch maar liever geen chemische cocktail in mijn lijf en in onze rivieren. Voor mij enkel nog natuurlijke producten die onze huid én planeet respecteren.

Volg een workshop!

Ik besloot een opleiding tot herborist te volgen. Eind 2017 gaf ik mijn eerste workshop ‘DIY natuurlijke verzorgingsproducten’. Marion Maakt was geboren! Sindsdien geef ik workshops waarin ik mensen aanleer hoe ze zelf natuurcosmetica kunnen maken.

Ondertussen blijf ik mezelf bijscholen. Ik volgde een bijkomende tweejarige opleiding herborist aan de Europese Academie voor natuurlijke gezondheidszorg, een cursus Aromatherapie én een opleiding tot organic skincare formulator.

Duurzame huidverzorging

De keuze voor 100% natuurlijk, 100% puur, 99% vegan (biologische bijenwas is de uitzondering) en zoveel mogelijk biologische producten is wat mij betreft een no brainer. Al mijn ingrediënten zijn van hoge kwaliteit, onze leveranciers zorgvuldig uitgezocht en de documentatiefiches grondig geanalyseerd. Ik kies bewust voor officiële certificaten om de kwaliteit te kunnen garanderen. Uit liefde voor onze huid en onze planeet!

Vanuit diezelfde liefde voor de huid zorg ik er ook voor dat de recepten en producten van Marion Maakt 100% te personaliseren zijn. Ik leer je jouw eigen cosmetica maken, aangepast aan je huidtype. Omdat comfort en duurzame huidverzorging complementair zijn.

En tot slot is je eigen cosmetica maken gewoon erg plezant. Niks zo deugddoend als wat tijd nemen voor jezelf om je gepersonaliseerde productjes te brouwen. Een daad van liefde voor je huid, onze planeet én jezelf.

Mijn opgedane kennis bundelde ik in twee boeken ‘De natuur op je huid’ (2020) en ‘De kracht van natuurlijke verzorging’ (2022). 

Sociale tewerkstelling

En dat verhaal van duurzaam ondernemerschap stopt wat mij betreft niet bij de keuze van ingrediënten of leveranciers. Het is namelijk een heel bewuste keuze om ook sociaal te ondernemen .

De volledige producthandling van Marion Maakt wordt uitgevoerd door maatwerkbedrijf Gandae. Gandae biedt tewerkstelling aan werkbekwame mensen met een mentale beperking die het moeilijk hebben op de reguliere arbeidsmarkt. Alle aangekochte goederen worden door hen ontvangen en verdeeld in kleinere hoeveelheden. Ze vullen alle potjes en flesjes af en voorzien deze van een mooi etiket.

En zo valt je Marion Maakt bestelling bij jou in de bus!

"Zorg dragen voor jezelf en onze planeet, dat is waar ‘Marion Maakt’ voor staat."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op je eerste aankoop.

Ontvang nieuwe recepten, workshops en zoveel meer in je mailbox!