Banner text

FAQ

Heb je een vraag?

Hieronder vind je de meest gestelde vragen terug. Zit jouw vraag hier niet tussen? Stuur ons een mailtje (info@marionmaakt.be) en wij voorzien jou met plezier van een antwoord. 

We zouden hier heel graag ‘Ja’ op antwoorden, maar jammer genoeg is dit niet mogelijk. 

Zodra jij betaald hebt, start de procedure en loop een groot deel geautomatiseerd. Nog iets veranderen/ toevoegen is daarom niet mogelijk. 

Het is uiteraard wel mogelijk nog een tweede bestelling te plaatsen. 

Alvast hartelijk dank voor jouw begrip. 

Dat kan op vrijdagen (muv feestdagen) tussen 11u-17u in de dorpsstraat 5A, Zwijnaarde. 

Zou het kunnen dat je niet ingelogd bent? Je kan er pas op nadat je bent ingelogd. Dit doe je door rechts boven op ‘inloggen’ te klikken. Als er daar ‘mijn profiel’ staat, ben je ingelogd. Dan kan je via je profiel naar cursussen gaan.

Je klikt op de cursus die je wilt bekijken en vervolgens op de eerste module. Zo kom je in de online leeromgeving terecht. 

Have fun! 

Hieronder enkele tips:

De glazen flesjes:

  • Uitwassen met afwasmiddel, eventueel met behulp van een papfles-borstel of zo een borsteltje voor rietjes (dille&kamille).
  • Desinfecteren door 5 min. uit te koken in kokend water of 5 min in een voorverwarmde oven op 120 graden. Enkel glazen gedeelte! 
  • Desinfecteren met alcohol. Bv. de bio-ethanol uit de webshop overgieten in een spray-flesje en zo de te desinfecteren items besprayen. Wel even laten uitdampen voor je ze gebruikt.

 

Dekseltjes en pompjes van plastic:

  • Dekseltjes: gewoon heel goed afwassen. Eventueel desinfecteren door met alcohol te besprayen.
  • Pompjes kan je jammer genoeg minder makkelijk hergebruiken. Je zou een flesje kunnen vullen met zeep/water, uitpompen en dan met alcohol/water en nog eens uitpompen, maar waterdicht is het niet. De kans dat er restjes achterblijven en zo je volgend product sneller beschimmelt is groot. Deze moet je dus op termijn vervangen. Meer zero-waste? Je kan ook draaidoppen kopen ipv pompjes. Doppen kan je zoals de dekseltjes hierboven goed afwassen. Maar deze zijn dan weer minder handig in gebruik.

Gebruik van etherische olie wordt afgeraden bij zwangerschap. Er zijn uitzonderingen. Dosering en manier van gebruik is hierbij belangrijk. Raadpleeg steeds een erkend aromatherapeut. 

Zonnecrème en DIY gaan niet zo goed samen. Het is te riskant. Een goede zonnecrème moet zowel beschermen tegen UVA en UVB. Aangezien de DIY producten niet gecontroleerd worden door een lab, heb ik besloten mij hier niet aan te wagen. 

Mijn dagelijkse bescherming is mijn minerale make-up. Die bestaat voor een groot deel uit minerale filters die beschermen tegen UVA en UVB. Maar claims van bv. SPF 15 – 20, ga (mag) ik niet maken. 

In de zomer gebruik ik nog een zonnecrème die ik koop bij bv. The soul store. 

 

Zodra wij met jouw bestelling aan de slag gaan, krijg je een mailtje met een track & trace code. Niet ontvangen? Check zeker eens je spamfolder.  

Wij geven de pakjes mee aan de post binnen de 2 werkdagen (48u). Bestel je op vrijdag 14u, dan wil dit zeggen dat je pakje ten laatste dinsdag 14u de deur uit gaat. 

De post gaat de pakjes niet meteen inscannen. Daarom kan het zijn dat jij via track & trace ziet dat je pakje nog in verwerking is bij ons, terwijl het eigenlijk al afgeleverd is aan de post. Geen nood, zodra de post hun vertraging heeft weggewerkt, krijg jij opnieuw een update. 

Wij raden af om een SPF in een dagcrème te gebruiken. Het is beter een afzonderlijke zonnecrème te gebruiken na een crème. Waarom? Onze moisturizer zit boordevol actieven die best zo goed mogelijk in de huid dringen. SPF (in geval van natuurlijke mineralen) moet niet in de huid dringen. Veel crèmes met SPF dringen dus minder goed in de huid, waardoor een aantal mooie actieven hun werk niet goed kunnen doen. Daarnaast neemt SPF ook wel wat plaats in in je product. Ook ten koste van actieve stoffen.
Tot slot is het foutief om te denken dat je de hele dag beschermd bent door een dagcrème met SPF. Na 2-3u, wanneer de zon echt goed begint te schijnen, is deze meestal al uitgewerkt.

DPD komt langs op maandag, woensdag en vrijdag. Bestellingen van die dag voor 10u in de ochtend gaan diezelfde dag nog mee. Als alles goed loopt bij DPD, heb je het de dag erna al in huis (voor bestellingen uit Nederland, duurt het twee dagen). Op sommige momenten is het drukker bij de post en duurt het wat langer. Hier kunnen wij jammer genoeg niets aan doen. 

De recepten worden na bestelling meegestuurd met de bevestigingsmail. In deze mail vind je onderaan een URL-link die doorverwijst naar het pdf-bestand van het recept. 

Kijk zeker eens in jouw spamfolder indien je niets ontvangen hebt. 

Je ontvangt enkel een digitaal recept (we <3 de bomen 🙂 ). 

Yeeeey, dit maakt ons heel blij :). Neem even contact op met ons en wij sturen jou de B2B-voorwaarden door. 

Wij staan hier absoluut voor open. Stuur even een mailtje en wij bekijken samen wat mogelijk is. 

Uiteraard betaal je in dat geval minder. 

De prijs die je ziet bij de recepten, is de prijs voor alle grondstoffen die je nodig hebt om dat recept te maken. 

Je kan veel van deze grondstoffen meermaals gebruiken (soms wel meer dan 15 x ). De meeste grondstoffen zijn bovendien lang houdbaar. 

Elk afgewerkt recept (dus 1 DIY product) heeft een kost tussen de 2,5 en 6 euro. Geen geld voor een kwaliteitsvol en natuurlijk product :D. 

Natuurlijk! En wel 50%! 

Stuur ons even een mailtje en wij sturen jou een kortingscode terug. 

Dit geldt enkel op de identieke workshop. Als je bv. face care offline volgde, krijg je 50% korting op de online versie. Maar je kan geen 50% korting op bv. de make-up krijgen (tenzij je deze ook al eens offline volgde natuurlijk 🙂 ). 

 

Absoluut! Al kunnen we geen gratis verzending boven de 50 euro voorzien voor landen buiten de BENELUX. De verzendkost wordt automatisch berekend bij het afrekenen. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op je eerste aankoop.

Ontvang nieuwe recepten, workshops en zoveel meer in je mailbox!