Reinigende zalf voor babybilletjes (Liniment) - Marion Maakt

Reinigende zalf voor babybilletjes (Liniment)

Liniment is een eeuwenoud recept afkomstig uit het zuiden van Frankrijk, dat voor de helft bestaat uit olijfolie en voor de helft uit kalkwater. Ik heb dit recept enigszins aangepast om de textuur en stabiliteit te verbeteren en zo tot een fantastisch product te komen. Het is echt een van mijn favorieten sinds ik moeder ben geworden! 

Huidtype

Droge huid, Geïrriteerde huid, Gevoelige huid

Toepassing

Kalmerend, reinigend, voedend & hydraterend, beschermend

star

2 reacties

Anaïs Jeurgen
Anaïs Jeurgen

Net opnieuw gemaakt, maar 30ml met dezelfde verhoudingen en Sensicare gebruikt in plaats van Pentylene Glycol en nu is de pH direct 5. Aan het recept met Pentylene Glycol heb ik heel wat citroenzuur toegevoegd (bijna 5ml) en dan was de pH ook 5. Is het normaal dat het nieuwe conserveringsmiddel zo’n hoge pH geeft?

Anaïs Jeurgen
Anaïs Jeurgen

Ik heb dit recept gevolgd, enkel de Sensicare vervangen door 5% Pentylene Glycol en ik krijg een pH-waarde van 11-12. Ik heb 300g gemaakt en de volumes rekening houdend met dezelfde percentages aangepast. Wat doe ik verkeerd?

laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.