Less is more: minimale DIY skincare routine voor maximaal resultaat - Marion Maakt

Less is more: minimale DIY skincare routine voor maximaal resultaat

Een dagelijkse skincare routine kan wonderen doen voor je huid. Dat hoeft daarom geen half uur te duren. Door even 5 minuutjes de tijd te nemen, kan je je huid een welverdiende boost geven. Ook het maken van je eigen kwaliteitsvolle skincare producten kan in een mum van tijd.

Heb je weinig tijd door de drukte van schoolgaande kinderen? Geen zin om lang in de keuken te staan? Of wil je gewoon de DIY'er in jezelf oproepen? In dit blogartikel leg ik je uit hoe je zelf aan de slag kan met de eenvoudige recepten van Marion Maakt. Deze receptjes heb je in slechts 15 minuten samengesteld!

Stap 1: Milde reiniging

Je begint de skincare routine met een milde reiniging van je gelaat. Onze tweefasige reiniger is een ideale starter en maak je in slechts 5 minuten! Dankzij een water- en oliefase wordt je gezicht volledig gezuiverd.

De olie lost allerlei vuiltjes op en het water voorkomt dat je achterblijft met een vettige huid. Een echte win-win! Deze formule zorgt voor een zachte reiniging zonder agressieve producten, wat hem uitermate geschikt maakt voor een gevoelige huid. Je kan hem tevens als make-up remover gebruiken met behulp van een wattenschijfje.

Stap 2: Laat je huid stralen

In stap 2 brengen we een anti-aging serum aan. Door de herstellende werking van deze formule gaat je huid stralen en krijgt deze een natuurlijke glow. De aanwezige antioxidanten en actieven zorgen er bovendien voor dat fijne lijntjes (rimpels) verminderen. Kortom: een heerlijke boost voor je gezicht!

Ben je een beginnende DIY'er? Reken dan op 10 à 15 minuten om dit receptje te maken. Al bekend met het samenstellen van eigen cosmetica? Dan zal de uitvoering iets vlotter gaan. Hoe dan ook: geen zorgen, ons uitgebreid stappenplan loodst je eenvoudig door het recept.

Stap 3: Je huid voeden

Je hebt niet per se een dure crème nodig om je huid te voeden. Een voedend serum aanbrengen aan het eind van je skincare routine volstaat ruimschoots. Met een pipetje breng je twee à drie druppeltjes aan op je gezicht. Je kiest zelf, op maat van jouw huidtype, welke plantaardige oliën je gebruikt (één tot drie).

Voor een droge huid is avocado-olie bijvoorbeeld ideaal. Heb je een gemengde tot vette huid? Probeer eens rozenbottelolie. Voor de rijpere huid raden we arganolie aan. Op zoek naar nog meer inspiratie? Ontdek onze aanbevelingen voor gepersonaliseerde serums op maat van jouw huidtype.

Toch geen zin om je eigen producten voor je skincare routine maken? Ontdek onze kant-en-klare cosmeticalijn

laat een reactie achter

Reacties worden eerst gelezen en goedgekeurd voor we deze publiceren.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.